Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2011 17:37 - Необходимо ли е изпиляването на зъби при изработване на мост? www.aleksandarvalev.com
Автор: aleksandarvalev Категория: Други   
Прочетен: 16742 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 11.04.2020 11:34


           www.aleksandarvalev.com
  Отговорът е категорично не! Всички знаем, че най-доброто лечение при възстановяване на липсващ зъб е поставянето на имплант. Когато това е невъзможно поради финансови причини единствената алтернатива е изработването на мост. Благодарение на утвърдилата се вече технология, при която фибро влакна адхезивно се свързват със зъбните структури е възможно изработването на директни композитни мостове в устата. В нашата практика използваме най-добрият продукт в тази област, влакната на фирмата Sticktech www.sticktech.com.
             Предварително ще отговоря на няколко въпроса, които бихте ми задали.
  Достатъчно здрави ли са композитните мостове? Колко време би издържал един такъв мост в устата? Не е ли фотополимерът прекалено "чуплив"? Колко са здрави тези мостове спрямо металокерамичните? 
             Фибровлакната, които са в основата на тази структура са изключително здрави и след втвърдяването им с фотополимерна лампа стават изключително здрави. Съвремените фотополимери в незначителна степен подобряват показателите на естественият емайл по здравина и изтриваемост. Връзката между фотополимера и зъбните структури, фибровлакната и зъбните структури се нарича адхезивна. Това е най-здравата връзка в съвремената стоматология. На нея се разчита при изработването на всички фотополимерни възстановявания и при циментирането на порцеланови конструкции - корони и фасети. Тази връзка е много по-силна от тази на стоматологичните цименти.Слабото място на конвенционалните мостове е циментът с който са залепени. Срокът на годноост на фибромостовете е същият като този на металокерамичните.
             Сега няколко думи за предимствата. На първо място безспорно е запазването на носещите зъби неизпилени. Това значително удължава живота на зъбите, дразненето на венеца около тях практически липсва.При силно наклонени зъби не се налага умъртвяване,което би се случило при изпиляването им. Поради изключително подходящата твърдост на фотополимера срещуположните зъби не се изтриват.Друго голямо предимство е липсата на метал във възстановяването - всички сме виждали тъмно оцветени венци от металокерамични корони. Не на последно място лечението протича в едно посещение. Цената е малко по-ниска от тази за изработване на металокерамичен мост. В случай, че пациентът след няколко години има възможност за поставяне на имплант, свалянето на моста е изключително лесно и бързо, като съседните зъби остават неизпилени.
               
                                                                                            д-р Вълев 
                                                                                           www.aleksandarvalev.com

 Показаните случаи са изработени в Дентална клиника Александър Вълев.

Случай 1:
image

Случай 2:
image    
Случай 3:
image



Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг

1. анонимен - Съжалявам че не разбрах това по-рано...
24.09.2011 18:24
Сложиха ми мост и ми изпилиха два напълно здрави зъба... лошо, лошо :(
цитирай
2. kaloiankratos - много впечетляваща статия
25.09.2011 11:09
не знаех, че е възможен такъв метод на лечение
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aleksandarvalev
Категория: Бизнес
Прочетен: 71341
Постинги: 7
Коментари: 2
Гласове: 9
Архив